Rabljena vozila 3. del

Rabljena vozila 3. del

Rabljena vozila so lahko pri nakupovanju za marsikoga nočna mora. Zadnji podatki kažejo, da je na našem trgu več kot 60% avtomobilov z kilometri, ki so zavrteni nazaj. Za nekoga, ki se na rabljene avtomobile ne spozna je lahko tako nakup rabljenega vozila zelo težka naloga. V tretjem delu bomo tako preverili, kdaj je bolje, da se obrnemo stran od avtomobila in iščemo drugega. S temi nasveti si boste tako lahko pomagali, da boste izbrali kar se da dobro rabljeno vozilo za svoj denar.

Potrjena servisna knjižica?

Potrjena servisna knjižica kljub “mladosti” rabljenega vozila ne obstaja oz. ni priložena? Nedvomno je to prva točka, kjer morate priti rabljenemu vozilu do dna. Na uradnem servisu lahko preverite, do kdaj je rabljen avtomobil bil servisiran pri njih in s kakšnimi kilometri je servis obiskal. Prav ti podatki so za vas najpomembnejši. V kolikor pa je od zadnjega servisa pri pooblaščenem servisu minilo že nekaj let, vam svetujemo, da se izognete nakupu tega rabljenega vozila. Velika možnost je namreč, da so kilometri (v kolikor so nizki) prevrteni!

Uvožen avtomobil iz tujine

Uvoženi avtomobili iz tujine vam ponujajo za vaš denar veliko boljšo opremo, kakor konkurenčni modeli v Sloveniji. Vendar pa je uvoz teh avtomobilov največkrat povezan z manipulacijo zgodovine rabljenega vozila. Znani so namreč primeri preprodajalcev, ki uvažajo poštarske avtomobile v Sloveniji, jim zbijejo kilometre in prodajo kot osebno vozilo. Zavedajte se, da imajo takšni avtomobili prevoženih 400.000+ Km kilometrov, čeprav na števcu kaže zgolj 130.000 Km. V kolikor avtomobila ne kupujete v preverjeni avtohiši vam tako predlagamo, da se nakupu raje izognete.

Sumljiva avtohiša / manjši preprodajalci

Avtohiše, če jim sploh lahko tako rečemo, rastejo kot gobe na dežju. Prav tako pa se velikokrat tudi zapirajo. Preprodajalci, ki prodajajo rabljena vozila kar na travniku sigurno niso dobra izbira za vas. Poiščite mnenja o prodajalcu na spletu in se prepričajte za kakšnega prodajalca gre. V kolikor so v preteklosti ljudje imeli z njim slabe izkušnje pri nakupu rabljenega vozila je to prvi znak, da se izognete nakupu rabljenega avtomobila pri njemu.

Debelina laka

Debelina laka je odličen pokazatelj, če je rabljeno vozilo bilo barvano oz. udeleženo v prometni nesreči. Zanimivo je namreč, da v kolikor iščete rabljen avtomobil preko spleta na oglasu zelo skoraj nikoli ne zasledimo da je bili rabljeno vozilo zaleteno. Prodajalci ta podatek največkrat prikrijejo. V kolikor gre za manjše udrgnine ali praske to nikakor podatek, ki bi vas moral od nakupa odvrniti. Nedvomno pa to ne velja, kadar je verjetnost da je prišlo do večjih udarcev. Sploh kadar se to navezuje na sprednji del avtomobila, kjer se nahaja motor in vse ostale pomembne komponente vašega bodočega rabljenega vozila!

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !