Rabljena vozila 2. del

Rabljena vozila 2. del

Rabljena vozila na našem trgu predstavljajo velik delež prodanih rabljenih avtomobilov. Prav zaradi tega je pri izbiri svojega novega rabljenega vozila potrebno biti še toliko bolj previden. V drugem delu bomo za vas zbrali nekaj informacij o tem, katera rabljena vozila vam za nakup priporočamo.

Preglejmo nekaj nasvetov, ki se jih držijo “dobri” prodajalci rabljenih vozil, ko iščejo avtomobil, ki ga bodo prodali v svojem salonu ali avtohiši.

Servisiranje rabljenega vozila na uradnem servisu in potrjena servisna knjižica

V kolikor je rabljen avtomobil vse servise opravil pri pooblaščenem serviserju in ima prav tako potrjeno servisno knjižico, je to nedvomno dober znak za nakup. Ne verjemite prodajalcem na besedo. Vedno preverite tudi sami zgodovino na uradnem servisu. Servisne knjižice ni zako zelo težko ponarediti.

Je lastnik in dejanski uporabnik rabljenega vozila starejši voznik?

V kolikor je odgovor pritrdilen, je do dober znak, za nakup rabljenega vozila. Starejši ljudje v večini ne naredijo velikega števila kilometrov, za svoje vozilo pa skrbijo v večini bolje, kakor mlajše osebe. Pri takšnih vozilih morate biti dodatno pozorni na manjše odrgnine in udarce, saj se velikokrat zgodi, da starejše osebe spregledajo kakšno oviro parkiranju svojega avtomobila. Največkrat gre za manjše odrgnine in udarce, ki ne vplivajo na kvaliteto rabljenega vozila, lahko pa vplivajo na končno ceno.

Rabljen avtomobil iz garaže

Avtomobili, katere so lastniki redno parkirali v svoji garaži so nedvomno veliko bolje ohranjeni, kakor tisti, ki so bili parkirani na parkirišču pod blokom. Vendar pa ima parkiranje rabljenega avtomobila v garaži tudi nekatere slabosti v zimskem času. V kolikor avtomobil ni bil redno čiščen tako sol pusti na avtomobilu več posledic, če je shranjen v garaži, kakor zunaj. Zakaj? Odgovor je preprost, saj je v garaži višja temperatura kakor zunaj.

Rabljeno vozilo s prvim lastnikom

Rabljeno vozilo, ki ima prvega lastnika je največkrat odlična odločitev za nakup avtomobila. Veliko ljudi namreč avtomobil načrtno kupi nov v namen uporabe za daljše časovno obdobje. Tako lahko zasledimo, da so nekateri prvi lastniki avtomobila tudi 10 + let. Nedvomno so prav ti ljudje v povprečju bolje skrbeli za svoje vozilo, kakor vsi tisti, ki so že kupili rabljen avtomobil in so ga imeli zgolj nekaj let.

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !